Babam dik durmasa bu kadar bedel öder miydi

by 2/29/2012 0 yorum
Fatih Erbakan, babasının 28 Şubat kararlarının altına attığı imzasıyla ilgili olarak da babasının kararların altına şerh koyarak imza attığını belirterek, "Dik durmasa bu kadar bedel öder miydi?" dedi.

"YAŞADIKLARINI SİNEYE ÇEKTİ İÇİNE ATTI"

12 Eylül darbesi sırasında İzmir Uzunada'da zorunlu ikamete maruz bırakıldığında henüz 1 yaşında olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, babasının 12 Eylül gibi 28 Şubat sürecinde de sıkıntılar yaşadığını ancak her zaman son derece vatanını ve milletini seven biri olarak yaşananları sineye çektiğini ve içine attığını anlattı. Fatih Erbakan, "Morale ihtiyacı varken kendisi moral vermek durumunda kaldı"dedi.

"DİK DURMASA BU KADAR BEDEL ÖDER MİYDİ?"

Fatih Erbakan, babasının eleştirilen 9 saatlik MGK toplantısında 28 Şubat kararlarının altına attığı imzasıyla ilgili olarak da babasının kararların altına şerh koyarak imza attığını belirterek, "Babam onların okuduğu laiklik ilkesinin ikinci paragrafını okuyarak devletin vatandaşlarının din ve vicdan hürriyetini, insan haklarını korumakla yükümlü olduğunu söyledi. Oradakilere anayasayı korumaya çalışırken anayasanın bir diğer ilkesine karşı çıktıklarını gösterdi. Babam imzalanması istenen maddelerle ilgili olarak 'Bu maddeler, Bakanlar ve devletin uzmanları tarafından 'Anayasaya uygun mudur, değil midir?' incelenecek. Bunun sonucuna göre karar verilecek' şeklinde bir imza attı. 'Bu maddeler kabul edilsin' diye bir imza atılmamıştır. Dik durulması gerektiği yönünde eleştiriler var. Dik durulmasa, talepler kabul edilseydi; hükümet düşürülür, Refah Partisi kapatılır mıydı. Erbakan siyasi yasaklı hale getirilir miydi. Bu bedeller ödenir, bu davalar açılır mıydı" ifadelerini kullandı.
Babasının sorunların medeni bir şekilde, konuşarak çözülmesinden yana olan biri olduğunu hiçbir zaman kavga etmek, çatışmak gibi bir tarzının olmadığını belirten Fatih Erbakan, "İslami hassasiyetleri yoğun biri olan babamın hesap sormak, hapse göndermek, intikam almak gibi yollara hiçbir zaman başvuracağını sanmıyorum" dedi.
Altaylı'nın Fikret Bila'nın "Erbakan, tankın üzerine çıktı da biz mi yazmadık"yorumunu hatırlatması üzerine babasının Türkiye için yaptığı hizmetleri sayan Fatih Erbakan, "Haksızlığa uğradığını, yalnız bırakıldığını düşünüyoruz. O dönemde medya, siyaset ve iş çevrelerinden desteği bir kenara bırakın, tam olarak karşısında yer alındı. Ağır şartlar ve ortam vardı. Ne yapsa kabahat olarak değerlendirilecekti" diye konuştu.

Dörtyol Haber Portalı

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder