Kilo vermenin formülleri

by 2/29/2012 0 yorum
Kilo vermenin formülleriKış aylarında alınan ve yakılamayan kalorilerin bazılarında kalçada, bazılarında ise göbekte biriktiğini belirten Uzman Diyetisyen Dilara Koçak'a göre kilo vermenin formülü aslında çok basit: Aldığımız kaloriyi yakamıyorsak bu yağ olarak birikiyor. Aldığımız kaloriden daha fazla yakıyorsak o zamanenerji ihtiyacı için depo yağlar kullanılıyor ve kilolar gidiyor.

Vücudun yaşamak içinkullandığı enerji (kalori) miktarı olan metabolizma hızının, mevsimlere göre değişkenlik gösterdiğini belirten Koçak, "İnsan doğası gereği kış aylarıyla birlikte metabolizma çalışma hızı da yavaşlıyor. Bu da vücudumuzun daha az kalori harcamaya başlaması anlamına geliyor. Dolayısıyla kilo almamak ya da kilo kaybetmek istiyorsak daha düşük kalorili yiyeceklere yönelmemiz veya aldığımız kaloriyi yakmak için daha fazla hareketetmemiz gerekiyor" diyor.

YAVAŞLAYAN METABOLİZMAYI EGZERSİZLE HIZLANDIRIN
Birçok insanın soğuk havalarda eve kapandığını ve kısa mesafelere ulaşımlarını bile araçlarla sağladığını belirten Koçak, "Bunu ev ya da sporsalonlarında yapacağımız egzersizlerle telafi etmemiz mümkün" diyekonuşuyor.

Kış mevsiminde olduğu gibi metabolizmanın yavaşladığı durumlarda egzersizin daha fazla önem kazandığına vurgu yapan Dilara Koçak, "Kas dokusundaki artış ve yağ dokusundaki azalışla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız. Üstelik düzenli egzersize bağlı olarak vücut enerjisi artar, yorgunluk hissi minimuma düşer" diyor.

Dörtyol Haber Portalı

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder