Avukatlar Dörtyol’da Bir Araya Geldiler

by 3/14/2012 0 yorum
Avukatlar Dörtyol’da Bir Araya GeldilerDenge Hukuk ve Düşünce Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri Fourway Hotel'de akşam yemeğinde bir araya geldi.
Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri Fourway Hotel'de akşam yemeğinde bir araya geldi. Toplantıya Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan ve Antakya'da avukatlık yapan 60'a yakın avukat katıldı. Oldukça hoş ve nezih bir ortamda geçen programda leziz yemeklerin yanında sunulan canlı müzik katılımcıları eğlendirdi. Ev sahibi sıfatıyla bir konuşma yapan Fourway Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Av.Mustafa Özbolat, Denge Hukuk ve Düşünce Derneği'nin varlığının özellikle Hatay için büyük bir eksikliği gidereceğini, çalışmalara bilfiil katılmayı arzuladığını ve böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Başkanı Av.Muhammet Çakır yapmış olduğu konuşmada "Dörtyol'da mesleğini icra eden avukat meslektaşlarımızın nazik daveti üzerine Derneğimizin aylık istişare toplantısını Dörtyol'da yapmaktan onur duyuyoruz. Bildiğiniz gibi her ay bir ilçemizde bu toplantılarımızı icra ediyoruz. Bu toplantılarımızda derneğimizin kurumsallaşması adına bir kısım adımlar atmak üzere kararlar alıyoruz ve bu kararlarımızı uygulamak için gayret ediyoruz.

Derneğimiz evleviyetle hukukçulara hitap eden bir dernektir. Derneğin merkezi Antakya'dır. Yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin tamamı hukukçudur.

Derneğimizin amacı, yerelde ilimiz Hatay olmak üzere, ülkemizde, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti düzeninin gerçekleştirilmesi, korunması ve geliştirilmesi, yargı bağımsızlığının ve hukukun üstünlüğünün sağlanması için yasalar çerçevesinde gerekli her türlü çalışmayı yapmaktır.

Türk Hukuk Sisteminde de yasal ve idari altyapıları tamamlanmaya çalışılan, tahkim, uzlaştırma, kamu denetçiliği ve ombudsmanlık kurumlarının işlevselleşmesi ve içselleşmesi için çalışmalar yapmak, kamu kurumlarıyla eşgüdümlü olarak eğitim, seminer ve projeler yaparak sivil insiyatif kullanmak somut hedeflerimizdir.

Küresel manada ise insanın yaşadığı ve ulaşabildiği her mekan ve zamanda, çağın gereklerine ve evrensel kriterlere uygun, temel insan hak ve hürriyetlerine riayet eden, insana insanca muamelede bulunan kişi, kurum, yönetimlere destek vermeyi, yardımcı olmayı amaçlamaktayız.

Zira müşahede etmekteyiz ki insan hakları konusu, küreselleşmeyle birlikte gelişen ve gelişmekte olan diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de önemli kavramlardan biri haline gelmiş ve bu süreçte sivil toplum kuruluşları ve kamuoyu insan hakları alanında önemli mesafeler kat etmiştir.

Hak ve Hürriyet kavramının sosyal bilincimize yerleşmesi ve özellikle Avrupa Birliğine uyum sürecinin inkar edilemez etkisi ile kamu kurumları da insan hakları ihlallerinin önlenmesi konusunda kendilerini yenileme çabası içine girmiştir.


Özellikle insanımız için önemi nedeniyle Yeni Anayasa çalışmalarına katkı sağlamak için mevcut Sivil Yeni Anayasa Çalışma Komisyonumuz çalışmalar yürütmektedir. Çalışmalarımız neticelenince çalışmalarımızı hem kamuoyu ile paylaşacağız hem de TBMM Anayasa Komisyonuna sunacağız.

Amaç ve hedeflerimize ulaşmak için kamu kurumlarının tecrübelerinden faydalanmayı, aynı zamanda onların da bizim tecrübelerimizden ve çalışmalarımızdan yararlanmalarını ümit ediyoruz." dedi.


Hatay Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Abdullah Arıcan ile hem Denge Hukuk ve Düşünce Derneği'nin hem de Hatay Barosu'nun yönetim kurulunda olan Av.Ali Nohut ve Av.Zekeriya Karaoğlu'nun da katıldığı toplantıda tüm katılımcılara söz hakkı verilerek avukatlık mesleğinin sorunları tartışıldı.

Dörtyol Haber Portalı

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder