Başkan Keskin den İstiklal Marşı Mesajı

by 3/14/2012 0 yorum
Başkan Keskin den İstiklal Marşı Mesajı12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ile ilgili açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ile ilgili açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin 12 Mart’ın Türk Tarihi için çok önemli olduğunu söyledi. Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andıklarını belirten Belediye Başkanı Fadıl Keskin, şunları kaydetti:
Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ İstiklal mücadelesinin en çetin safhasının yaşandığı 1921 yılında, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan şiir, aynı yıl 12 Mart tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Bu sebepledir ki, 12 Mart tarihi İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü olarak ilan edilmiştir.
Milli Mücadele döneminde; ülkenin kırık dökük her köşesinde dalga dalga yankılanan, milli azmi ve imanı şahlandıran, milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir. Türk Milleti'nin yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan İstiklal Marşı adeta geçmişimizin aynası, geleceğimize de ışık tutan bir yol göstericimizdir. Böylesine büyük bir samimiyet ve yüce gönüllülükle kaleme alınmış olan şiirde milletimizin ortak hissiyatına tercüman olmuş, milli duyguları şahlandırmış, maneviyatı yükseltmiş, mücadele gücüne güç, kararlılığına kararlılık katmıştır. Bizlere düşen ise, genç nesillere ve gelecek kuşaklara bu marşı ve şairini doğru anlatmaktır
Bu duygularla İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümünü kutluyor, bu anlamlı günün yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması için hayatlarını ortaya koyan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kurmaylarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, İstiklal Marşımızın değerli şairi Mehmet Akif Ersoy ve bestecisi Zeki Üngör'ü yürekten minnetle ve şükranla anıyorum… dedi.

Dörtyol Haber Portalı

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder