by 3/04/2012 0 yorum
Pekmezli kar!Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 yıldan sonra ilk kez yağan karı poşetlerle evlerine taşıyan çocuklar öyle birşey yaptı ki.
 
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 yıldan sonra ilk kez bugün sabah saatlerinde yağmaya başlayan karı gören çocuklar, naylon poşetlerle evlerine taşıdı. Çocuklar, eve götürdükleri karı üzerine pekmez dökerek kaşıkla yedi.

Cizre İlçesi'ne 14 yıl aradan sonra ilk kez bugün kar yağdı. Sabah saat 10.00'da lapa lapa yağmaya başlayan karı görenler, kendini sokağa attı. Gençler, yaklaşık 20 dakika süren kar yağışı altında yürüyüşler yaparken, bazı gençler de 14 yıl sonra gördükleri yağışla birlikte kar topu oynadı.

Cizreli çocuklardan bazıları da, ilk kez gördükleri karı poşetlerle eve taşıdı. 15 yaşındaki Ferhan ve 8 yaşındaki Erdoğan Bülbül adlı kardeşler, poşetle eve taşıdıkları karı tabaklara koyarak, üzerine de pekmez dökütükten sonra kaşıkla afiyetle yemeye başladı. Bülbül kardeşler, ilk kez gördükleri karla ilgili büyüklerinden sürekli hikayeler duyduklarını belirterek, "Büyüklerimizin anlattığı hikaye ve masallarda karı duymuş ancak hiç görmemiştik. Bir de televizoyndan görüyorduk. İlk kez bu gün yağdığını gördük. Çok mutlu olduk. Büyüklerimiz eskiden karı bu şekilde yediklerini duymuştuk. Biz de ilk kez gördüğümüz karı eve getirerek, üzerine pekmez döktük ve yiyoruz. Çok güzel, farklı bir tat" dedi.

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)

Dörtyol Haber Portalı

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder