Hamilelikte bebek gelişimi

by 2/29/2012 0 yorum
Hamilelikte bebek gelişimiHamilelikte ay bebek gelişimi yazılarımıza devam ediyoruz.Altıncı aya girildiğinde yani yirmi dördüncü haftada, artıkannenin gebe olduğu dışardan anlaşılabilir.

Bu dönemde anne adayı kendisini daha iyi ve zinde hisseder. Bu ayda kilo artışı hızlanır, fakat haftada yarım kilodan fazla almamayada dikkat etmelidir.

6. ayda bebeğin boyu 33 cm, ağırlığı ise 570 gramdır. Bebeğin her türlü besin ve oksijen gereksinimlerini plasenta karşılar. Plasentayı bebeğe üç kan damarından oluşan bir hortum bağlar. Bebekplasentanın içinde ılık bir suiçindedir. Bebek bu suyu yutar ve yine bu suyun içine çişini de yapar. Bu sıvı, bebeği dışarıdan gelecek darbelere, hastalıklara karşı korur ve ısısını düzenler. Sıvı, her yirmi dört saatte bir değişir.

Bu dönemde bebeğin gözleri henüz kapalıdır, fakat sesleri duyabilir, gürültülü seslerde uyanabilir, ani hareketler yapabilir. Bebek anne karnında öksürüp, hıçkıra-bilir.

Bebeğin altıncı ayda, kol ve bacak kasları iyice gelişir. Bunları da sık sık hareket ettirir. Fakat vücudunda yağ tabakaları henüz oluşmadığından zayıf görüntüsü vardır. Deri altında ter bezleri oluşmuştur. Bebeğin uykusu ise düzensizdir.

Anneye gelince, bu aylarda sıcaktan fazla etkilenebilir ve çok terleyebilir. Bu nedenle bol bol sıvı gıdalar alması gerekir. Ancak doğal olmayan meşrubatlardan sakınmalıdır. Bol ve rahat giysiler giymeli, gebelik süresince memeler büyüyeceği için altları geniş bantlı, enli askılı, arkadan ayarlanabilir pamuklu sutyenler kullanmalıdır. Ayakları yükseğe uzatarak dinlenmek; düzenli hafif jimnastik hareketleri yapmak, gevşeme ve soluk alıp verme egzersizlerini tekrarlamak faydalıdır.

kaynak

Dörtyol Haber Portalı

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder