Bombacıdan ilginç mesaj

by 3/14/2012 0 yorum
Sütlüce bombacısı "Onda bunda şundadır, şunda bunda ondadır, çevik kuvvet nerdeyse bombacılar ordadır" SMS'i yolladı.

Bombacıdan ilginç mesaj340 kameradaki 900 saatlik görüntüyü inceleyen polis, ardından 8 ilçeye baskınlar düzenledi.

Kâğıthane Sütlüce’de 1 Mart günü Çevik Kuvvet polis otobüsüne yönelik yapılan bombalı saldırıyı gerçekleştirlen 3’ü bombacı 8 kişi yakalandı. Saldırıda 15 polis memuru ile 1 vatandaş yaralanmıştı.

340 kamera incelendi

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, patlamanın bir motosiklet üzerinden yapıldığının belirlenmesinin ardından, güzergâhdâki 340 kamera görüntüsüne el koydu. Görüntüler 60 kişilik özel bir ekip tarafından 900 saatte izlendi. Sonunda patlamayı gerçekleştiren 3 bombacı belirlendi. Bombacıların 28 Şubat’ta Kâğıthane’deki evden keşif için çıkışlarından 1 Mart’ta bombalı eylemi yaptıkları ana kadar çok sayıda görüntüsü ele geçirildi. Görüntülerde gözcünün işareti ve bombacının butona basışı da yer aldı.

Bombacıların deşifre edilmesinin ardından Kâğıthane ve 7 ayrı ilçede 15 ayrı noktaya eşzamanlı olarak operasyonlar düzenlendi. 200 polisin katıldığı operasyonlarda 3’ü bombacı 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kandil’de eğitilmiş

Bombacıların evlerinde, 890 gram TNT, bomba yapım malzemeleri, 2 adet Rus yapımı el bombası, 2 adet susturuculu tabanca ve 1 adet peruk ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerle bombacıların bir suikast hazırlığında oldukları ileri sürüldü.

Soruşturmada, gözaltına alınan bombacının Kuzey Irak ve Suriye’ye 7 defa giriş çıkış yaptığı, Kandil’de bomba eğitimi aldıktan sonra İstanbul’a geldiği ve uzun süredir de İstanbul’da yaşadığı tespit edildi. PKK’nın Öz Savunma Birlikleri üyesi bombacıya patlamadan sonra bir arkadaşının, “Onda bunda şundadır, şunda bunda ondadır. Çevik Kuvvet nerdeyse bizim Kürtler ordadır” diye mesaj yolladığı, bombacının da hayır öyle değil diyerek, “Onda bunda şundadır, şunda bunda ondadır, Çevik Kuvvet nerdeyse bizim bombacılar ordadır” şeklinde mesaj attığı belirlendi.

Mavi Boncuk şarkısı

Şu dünyada sevgi büyük ihtiyaç
Herkes sevmeye sevilmeye muhtaç

Herkesle dost ol; herkesle arkadaş
Ömrümüz geçiyor bak yavaş yavaş

Onda bunda şundadır
Şunda bunda ondadir
Mavi boncuk kimdeyse
Benim gönlüm ondadır

Dörtyol Haber Portalı

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder